Försäljning, installation och service av Värmepumpar och VARMVATTENBEREDARE.

Söker du efter en hållbar och energieffektiv värmepump för ditt hem i Stockholm? Då borde du definitivt kolla in Mitsubishi Luft-luft Värmepumpar och Vaillant Luft-luft Värmepumpar, Vatten- Luft Värmepumpar och Berg-Värmepumpar.

Mitsubishi är en välkänd och pålitlig tillverkare av värmepumpar, och deras Luft-luft Värmepumpar är kända för sin höga prestanda och energieffektivitet. Vårt utbud av Mitsubishi Luft-luft Värmepumpar inkluderar den kraftfulla och hållbara Mitsubishi Hero-modellen, som är utformad för att ge maximal värme och komfort året runt.

Vaillant är också en av de ledande tillverkarna av värmepumpar på marknaden, och deras produkter är kända för sin höga prestanda, pålitlighet och energieffektivitet. Vårt utbud av Vaillant värmepumpar inkluderar en mängd olika modeller för alla typer av hus och värmebehov, såsom Luft-luft Värmepumpar, Vatten- Luft Värmepumpar och Berg-Värmepumpar.

Om du är intresserad av att skaffa en värmepump rekommenderar vi att du kontaktar oss för att få mer information och en offert. Våra duktiga säljare hjälper gärna till att välja den värmepump som passar bäst för just ditt hem och dina behov.

- vi är Auktoriserad -

Att byta till en modern värmepump är bästa lösningen för att sänka uppvärmningskostnaderna med 50-80% beroende på märke, kombination med andra värmekällor och installationen. För att välja rätt värmepump behöver man tänka på olika parametrar; bland annat COP, SCOP och rätt dimensionering.
I Skandinaviska VVS-gruppen AB säljer och installerar vi tre av de bästa värmepumparna som finns på marknaden,  och är anpassade för nordiska klimat: Mitsubishi- NIBE – Vaillant.

Om du vill njuta av billig värme till huset så tveka inte att kontakta oss för en kostnadsfri offert och kalkylering. Med över 20 års erfarenhet i branschen hjälper vi dig att välja den bästa värmepumpen som passar till just ditt hus.

värmepumpservis på vaillant och mitsubishi värmepumpar
Värmepumpservice

När ett hus värms upp med en värmepump så det är väldigt viktig att man med jämna mellanrum kontrollerar värmepumpen eftersom den spelar en så central roll till huset. Den bästa tidpunkten för service av värmepumpar är mellan augusti och november, inför vintern.

För att få bäst resultat av värmepumpen är det jätteviktig att man har rätt värmekurva och inställningar, vilket skall kontrolleras regelbundet vid varje servicetillfälle. Skandinaviska VVS-gruppen AB går igenom befintliga inställningar på din värmepump och åtgärdar eventuella fel eller brister.
En värmepump kan börja krångla eller lägga av helt plötsligt och när som helst, så därför har vi JOUR värme-service för att våra kunder känner sig trygga med sina värmepumpar 24/7, alla årets 365 dagar.

Standard installation


 inkl. arbetstimmar och material ( ingår: 4m kylrör, styrkabel 4m, strömavbrytare enfas, plast kanal 4 m, mark eller väggstativ).

standard installation för värmepumpar

Vanligafrågor om värmepumpar

vilken värmepump är bäst?

Det mest viktiga med värmepumpar är att det kan generera värmebehovet för din bostad. En annan aspekt är vilken teknik den har , energi användningen och prestanda.

vad finns det för olika typer av värmepumpar?

Det finns Luft/luft värmepump, Luft/vatten värmepump, berg värmepump, golv och sjövärme.

Luft/luft värmepumpar använder ute luften och för in den i huset där den omvandlar ute luftens kalla/varma temperatur via en köldmedia till önskade temperatur och blåser in den direkt till hushållet.

Luft/vatten värmepumpar använder också ute luftens temperatur där den omvandlar kylan till värmeenergi genom en sköldmediet som finns i värmepumpen, vilket i sin tur värmer vatten som leds in i husets radiatorer eller golvvärme samt tappvattnet (omvandlar till varm tappvatten) och på detta sätt genererar värme till hushållet. Luft/vatten värmepumpen använder sig av väldigt låt el och alstrar en hög värmeframledning.

Berg värmepumpar har samma konstruktion och som luft/vatten värmepumpar men denna värmepump använder sig av berg värmen för att kunna värma vattnet via en köldmedier. Den uppvärmda vattnet leds in i radiatorer eller golvvärme som i sin tur värmer hushållet.

Vad är skillnaden mellan AC och luftvärmepump?

Luft/luft värmepumpar fungerar eller har samma funktioner som AC. Men de andra värmepumpar dvs. Luft/vatten värmepumpar och berg värmepumpar genererar enbart värme samt värmer upp vattnet som både leds in i radiatorer/golvvärme samt till tappvattnet.

hur många kvadrat klarar en luftvärmepump

Det beror på styrkan på värmepumpen. Större och starkare värmepump värmer självklart mer yta än den som har lägre kraft. t.ex. aroTHERM plus VWL 55/6 A S2 som är en luft/vatten värmepump har lägre värme förmåga än aroTHERM plus VWL 75/6 A S2, 75/6 är starkare och därmed värmer mera yta. Man kan säga att hushåll som har en boyta mer än 100 kvm ska välja aroTHERM plus VWL 75/6 A S2 om de vill ha luft/vatten värmepump för att vara säker på att de får det tillfredsställda  värme behovet som de vill ha.

Vilken är den billigaste uppvärmningen?

Det beror på vad man menar med ”billigaste”. Om billigaste innebär energiförbrukningen så rekommenderar vi Luft/vatten värmepumpar samt Berg värmepumpar. Men kostnaden för dessa värmepumpar är inte billig utan man gör en investering för sitt hushåll som i längden kan spara energi och pengar.
 Men Luft/luft värmepumpar är de billigaste i kategorin kostnaden för ett värmepump, sen kommer luft/vatten värmepump och sist kommer berg värmepumpar. Men det som man måste ha i åtanken är vilket värmepump som passar bra för just ditt hushåll och kan hjälpa hushållet med sin värmebehov.

hur mycket ström drar en luftvärmepump?

Alla våran värmepumpar har olika kategorier som t.ex. A++, A+++. De är kategoriserade enligt det Svenska reglementet och som förbrukar mindre energi ju mer plus den har.

vad drar mest el element eller luftvärmepump?

Skillnaden mellan en direkt verkande EL-element och/eller luft värmepump är. Direktverkande el-element använder direkt elen som leds in för att värma elementen och detta kommer att öka el-förbrukningen eftersom den använder el för att kunna generera värme. Luftvärmepump i sin tur använder enbart liten el för att kunna starta fläktarna för både insugning och utblåsning. Ute luften fläkten suger in det kalla luften och leder in den i värmepumpen varefter sköldmediet som finns inne i värmepumpen sköter uppvärmningen/kylning av luften till det önskade temperaturen och därefter blåser den önskade temperaturen in i huset, så luftvärmepumpen el förbrukning blir betydligt mindre eftersom den använder sköldmediet för att kunna generera värme och inte el.

Hur lång livslängd har en luftvärmepump?

Alla våran värmepumpar har olika energimärkningar som t.ex. A++, A+++. Dessa energimärkningar är enligt EU:s reglementet om energimärkning vilket tyder på ju mer plus den har desto energisnålare är den.

Du kan läsa mer om energimärkning samt reglementet kring olika energimärkningar här.

När lönar det sig med luftvärmepump?

Man använder luftvärmepump eller Luft/vatten värmepump vid uppvärmning av olika sorters Villa, radhus och Parhus.
Flervånings hus och lägenheter har oftast Föreningar som värmer dessa lägenheter genom fjärrvärme i samt flera Luft/vatten värmepumpar.
Det som är mest lönsamt att använda sig av luftvärmepumpar eller luft/vatten värmepumpar är för villa, Radhus och Parhus.

vad kostar det att sätta in en luftvärmepump?

Kostnaden för en luft/vatten värmepump varierar beroende på värmepumpens styrka och vad som är det perfekta valet för dit hushåll. Men om vi tar ett exempel så kostar en aroTHERM plus VWL 75/6 A S2 med uniTOWER dvs. det kompletta Värmepumpsystemet med både utomhusdel plus inomhus del 147 593 kr inkl. moms sen kan det tillkomma installationskostnader vilket detta beror på var man kan placera värmepumpen samt hur lång tid tar installationen plus materialet för installeringen, man kan generellt säga installationskostnader är mellan 30 000 kr till 35 000 kr.

vilket uppvärmningssystem är det vanligaste i villor?

El värme, direktverkande eller vattenburen värme är det vanligaste använda uppvärmningssättet som används idag för småhus i Sverige. Därför är vår rekommendation att använda luft/vatten Värmepumpsystemet eller Berg värmepumpsystem som kan generera värme och dessutom spara mycket energi samt väldigt skonsamt för miljö. Ni kommer att investera i ett uppvärmningssystem som kommer att spara energi och pengar i långa loppet. Genom detta kommer ni att tjäna tillbaka de pengar som ni har lagt för att investera på dessa värmesystem efter några år.

Hur bra är Vaillant värmepumpar?

Vaillant är ett tysk företag som har specialiserad sig på värmepumpar och är störst i Europa inom denna sektor. Vaillant historia går tillbaka till 1894 där de var det första som kom ut med en slutet uppvärmningssystem för att värma upp vattnet för ett badrum. Efter det har Vaillant kunnat expandera sig och är idag en välkänd och globalt ledande företag inom värmepumpar. Deras Luft/vatten värmepumpsystem har en framledningstemperatur på 75 grader Celsius där inget annan Luft/vatten värmepumpsystem som kan generera en sån hög framledningstemperatur. Deras värmepumpsystem är speciellt anpassade för Svenskt klimat vilket leder till att de snart kommer att ta över Värmepumpsystemet marknad i Sverige.

vilken uppvärmning ska man välja?

Det beror på vad man har för uppvärmning idag. Om man har en el-panna, olja, pellets eller en gammal luft/vatten värmepump som drar mycket el- eller kostar mycket att värma upp huset är det bästa alternativet att välja en luft/vatten värmepumpsystem eller Berg värmepumpsystem som är ny och kommer att spara upp till 70% till 80% energi för uppvärmning av huset och vattnet samt är väldigt skonsamt för miljön. Luft/luft värmepumpar är också bra men de kommer inte kunna ersätta din gamla panna utan kommer att kunna förse huset med värme som kan spara upp till ca 30% medan din gamla pannan kan enbart värma vattnet.

Vilka för och nackdelar har en luft/luft Värmepump?

Luft/luft värmepump system fungerar exakt som bilens AC-system. Fördelen är att den värmer/kyler huset med hjälp av ute-luftens temperatur. Nackdelen med denna Luft/luft värmepumpssystem är att den enbart fokuserar på uppvärmning samt kylning av huset och har inget med vatten systemet i huset att göra, dvs. att den värmer inte tappvattnet i huset och man måste välja en annan alternativ om man vill ha ett helt täckande system.

kan man installera en luftvärmepump själv?

Nej, det kan man inte göra. Enligt reglementet i Sverige skall all värmepumpsystem installeras av auktoriserad VVS företag eller en auktoriserad rörmokare som vet hur man gör och kan ställa in systemet enligt de värmebehovet som fastigheten kräver för ett optimalt uppvärmningssystem, dessutom kan denna auktoriserade rörmokare eller VVS montör kunna komma tillbaka varje år för att utföra service på er värmepumpsystem vilket leder till ökad livslängd på er Värmepumpsystemet.