Avloppsrensning I Stockholms län

SNABB HJÄLP AV RÖRMOKARE I STOCKHOLMS LÄN MED OMNEJD

Högtrycksspolning av avlopp

Våra rörmokare använder sig av högtrycksspolning som är en miljövänlig och skonsam metod för att lösa stopp i avlopp. Högtrycksspolningen utförs på ett varsamt sätt med hett vatten under högt tryck, för att undvika skador på avloppssystemet. Inga kemikalier används då spolningen genomförs med bara hetvatten. Vi har kapacitet att utföra avloppsrening för både mindre och större fastigheter i hela Storstockholmsområdet, bland annat för dig i närheten av Norrtälje och Nynäshamn. Vi har avlopps-jour i Stockholm och finns tillgängliga 24 timmar om dygnet.

Avloppsstopp - orsaker, förebyggande åtgärder och felsökning.

Den vanligaste orsaken till stopp är att rören blivit igensatta av matrester och fetter som fastnat. Ett vanligt tecken är då att det uppkommer ett kluckande ljud i avloppen, eller att vattnet rinner av dåligt i vasken. Alla avlopp bör spolas var femte år för att bibehålla ett bra vattenflöde.

Om du drabbas av återkommande stopp trots regelbunden underhållsspolning kan du behöva boka tid för kontroll av stammar och felsökning av avlopp. Detta sker genom rörinspektion med kamera, som även går bra att boka i samband med underhållsspolning eller avloppsrensning.

Spolbil och avloppsrensning i hela stor Stockholm

svg-avloppsrensning3

Det är lätt att drabbas av stopp i toaletten, stopp i avloppet, stopp i köket eller stopp i handfatet. Stopp i toaletten är ett återkommande problem som helt klart kan resultera i en hel del bekymmer. Särskilt om problemet inte kan avhjälpas snabbt. Det finns massor av propplösande medel att köpa, men dessa innehåller starka kemikalier som är skadliga för miljö och hälsa. Det är därför det är bättre att fixa problemet med en professionell rörmokare. Ett väl fungerande avloppssystem är avgörande för att vardagen ska fungera.
Med förebyggande åtgärder som avloppsrensning, kan många problem som resulterar i stopp i avloppet undvikas. Våra rörmokare i Stockholm län har omfattande erfarenhet av rörinspektion, avloppsrensning och avloppsservice.
Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa er med dina avloppsproblem, vi är tillgängliga 24/7 när ni behöver oss.

Kontakta oss vid återkommande stopp i avlopp

svg-rorinsepktion2

Vid återkommande problem, stopp och vatten som inte rinner undan, är det alltid bra att ringa efter hjälp om du är osäker på var felet ligger. På så vis minskar du risken för att drabbas av vattenskador.

  • Rensar alla sorters stopp i avlopp
  • Rörinspektion med kamera
  • Spolning av stammar
  • Rensar golvbrunnar
  • Löser andra sorters problem med all typ avlopsanläggningar.

Jour spolbil - På plats inom en timme

svg-avloppsrensning2

Vårt team av erfarna rörmokare är redo att hjälpa dig med alla typer av stopp i avlopp eller dränering, oavsett när eller var i hela stor Stockholms län. Vi har den senaste utrustningen, inklusive mobila spolmaskiner som kan lösa stoppet i dina ledningar dygnet runt, så du kan känna dig trygg när som helst på dygnet.

Dessutom erbjuder vi tinnmaskinstjänster för att hjälpa till med avfrostning av frusna ledningar. Genom att använda våra tjänster för regelbunden kontroll av dina ledningar kan du kraftigt minska risken för att drabbas av ett akut stopp i avloppet, vilket kan kosta dig mycket mer än en vanlig kontroll eller avloppsrensning.

 

VANLIGA FRÅGOR OM AVLOPPSRENSNING

Hur spolar man ett avlopp?

Med hjälp av het vatten och högtryck rensar man stammarna i en fastighet eller en villa från belägg och proppar samt andra främmande föremål. Så funkar avloppsspolningen. För flesta fastigheter bör man stammspola vart femte år men detta kan också variera stort beroende på ålder, skicka och dimensioner mm.

Hur kan man använda en rensband? 

En rensband har en liten krok eller en spiral längst fram på rensandet, den är böjligt så att man kan komma åt rörböjarna. Du använder rensband genom att mata ner spiralen eller kroken som sitter längst fram på rensbanden och fortsätta mata ned tills det tas stopp, därefter ska man dra vajern fram och tillbaka tills stoppet löser upp eller man har fångat det som har fastnat i rören. 

Vad kostar att spola avloppet med högtrycksspolning?

På SVG VVS kostar det 2500 kr efter ROT att begära avloppsspolning. I denna pris ingår två timmars arbete samt framkörning till platsen, om arbetet dröjer mer än två timmar tillkommer 805 kr/timme.

Hur ofta ska man spola avloppet?

För att själv ska kunna förebygga åtgärder gällande skötsel av avlopp ska man gärna rensa vattenlås och golvbrunnar vart tredje månad. Det som man ska lägga till minne är att spola rent med riktighetvatten så att eventuella matrester, avlagringar, papper mm rinner undan. Man måste också tänka att rensa även avloppet till diskmaskin och tvättmaskin regelbundet också.

Vad gör man när det är stopp i avloppet samt diskhon?

Det som man kan göra själv är att använda vaskrensare, testa öka trycket genom att hälla på mycket het vatten och använda sig av ett rensband. Man kan också prova att använda de miljövänliga propplösare som en blandning av bakpulver och vitvinsvinäger eller bikarbonat, ättika och salt.

Det som man ska allra hällts undvika är att använda sig av propplösningsmedel som man köper i butiker i Sverige. De är frätande och kan fräta sönder rör, vilket kan leda till större problem framåt i tiden. De är även farliga för människor vid stänkning och kan orsaka brännskador på huden och alvarligare brännskador i ögonen.  

Användarrecensioner och betyg enligt reco.se och Googles webbplats

Torbjörn Lindwall
Torbjörn Lindwall
www.google.com
Read More
“ Hade läckage el-panna. Vi fick hjälp att införskaffa ny panna och en utevärmepump, som monterades. Allt kom snyggt och smidigt på plats av trevlig och kompetent personal.."
David Rejdemyhr
David Rejdemyhr
www.google.com
Read More
“Smidig snabb service. Bra kommunikation. Vänligt bemötande. Kan absolut rekommenderas!."
Erik Rignér
Erik Rignér
www.google.com
Read More
“Kan varmt rekommendera, vi blev supernöjda med installation av ny diskho och blandare! Pezhman var både snabb, proffsig och trevlig. Kommer definitivt anlita dem igen vid framtida behov!.”
Maria Eriksson
Maria Eriksson
www.google.com
Read More
"Fick hjälp med att flytta eluttaget som satt bakom diskmaskinen till ett godkänt ställe under diskbänken samt installation av ny diskmaskin. Trots att jag inte från början beställt tjänsten att forsla bort gamla diskmaskinen gjordes detta då jag frågade om det var möjligt. Trevligt bemötande och snabb och noggrann service. Rekommenderas!"
Peder N
Peder N
www.reco.se
Read More
Skandinaviska VVS gruppen ställer upp direkt när läget är ktitiskt. Jag uppskattar mycket Pezhman och hans kolleger som lyssnar på mina tankar och är lyhörda för att rätta till missförstånd som ju är oundvikliga i all byggverksamhet.
Nina K
Nina K
www.reco.se
Read More
Som alltid supernöjda! Dök upp snabbt på självaste midsommarafton när vi fick problem med vår varmvattenberedare.
 Anna B
Anna B
www.reco.se
Read More
Byte av vattentätare. Bra och snabb service. Lätt att komma i kontakt med.
Thomas S
Thomas S
www.reco.se
Read More
Dom kom på den tid vi kommit överens om, och gjorde ett utmärkt arbete, till den kostnad som de sagt. De installerade först en Nibe varmvattenberedare. Några veckor senare kom dom och rensade mitt köksavlopp som det var helstopp i. Thomas Sjösten Jakobsberg.
Cabj real estate service ab
Cabj real estate service ab
www.reco.se
Read More
På grund av brådskande vattenproblem sökte vi efter en jour firma, och fick till slut svar hos denna firma. Dom dök upp direkt. Åtgärdade snabbt och bra. Så man kan nästan säga att vi har bytt ut våra gamla rörmokarfirmor som vi har haft samarbete med i 2år + 15år. Dom är nu våra reserver. Mycket nöjda.
Tommy Per-åke S
Tommy Per-åke S
www.reco.se
Read More
Jag bytte spolningsinsats på toan. De som utförde uppdraget var noggranna och hela tiden kommunikativa.
Previous
Next

Vi är ditt pålitliga och auktoriserade VVS-företag