luft luftvärmepump

Välkommen till vår hemsida, din auktoriserade försäljare och servicepartner för Luft-luftvärmepump​.Vi är stolta över att vara auktoriserade hos ledande varumärken som Vaillant, Comfortzon och Mitsubishi.

 

Som auktoriserade partners kan vi erbjuda dig högkvalitativa produkter och garantera att våra installatörer är professionella och välutbildade. Vi är dedikerade att ge dig en smidig och pålitlig installation av din Luft-luftvärmepump​.

Oavsett om det gäller rådgivning, försäljning eller service kan du lita på att vi är experter inom området. Vi strävar efter att erbjuda dig den bästa lösningen för dina behov och att leverera en överlägsen kundupplevelse.

Kontakta oss idag för mer information och låt vårt team av professionella installatörer hjälpa dig att dra nytta av alla fördelar med en Luft-luftvärmepump​. Vi är redo att guida dig genom hela processen och ge dig en effektiv och energisnål uppvärmningslösning för ditt hem eller företag.

 

En luft-luftvärmepump är en smart och energieffektiv lösning för att värma upp ditt hem under kalla dagar. Den fungerar genom att utnyttja den fria energin som finns i omgivande luft för att generera värme, vilket gör den både miljövänlig och kostnadseffektiv.

  1. Utnyttjande av omgivande luft:

Luft-luftvärmepumpar tar in luft från omgivningen genom en utsugsfläkt. Denna luft kan vara kall, men även vid låga temperaturer innehåller den fortfarande värmeenergi.

  1. Värmeväxling och kompression:

Den insugna luften leds in i värmepumpens inomhusenhet och passerar en värmeväxlare. Här överförs den omgivande värmeenergin till ett köldmedium som cirkulerar inuti pumpen. Köldmediet är ett speciellt ämne som har lågt kokpunkt och ändrar aggregattillstånd vid relativt låga temperaturer.

När köldmediet absorberar värme från den inkommande luften övergår det från flytande till gasformigt tillstånd. Därefter komprimeras gasen av en kompressor, vilket ökar dess temperatur ytterligare.

  1. Utsläpp av värme inomhus:

Nu, som en het gas, skickas det komprimerade köldmediet till kondensorn, en annan värmeväxlare inuti den inomhusmonterade enheten. Här överförs den upplagrade värmen från köldmediet till den kallare luften i ditt hem. På detta sätt värmer luft-luftvärmepumpen upp inomhusluften till en behaglig temperatur.

  1. Spridning av varm luft:

Den varma luften blåses sedan ut i ditt hem genom ventilationssystemet, och den kalla gasen från kondensorn cirkulerar tillbaka till startpunkten för att upprepa processen.

  1. Kylning på sommaren (omvänt läge):

De flesta moderna luft-luftvärmepumpar erbjuder även omvänd funktion, vilket gör dem användbara som luftkonditioneringssystem under sommaren. Genom att vända processen, kan den utomhusmonterade enheten fungera som en avfuktare och kyla luften inomhus genom att ta bort överskottsvärmen och skicka den utomhus.

Sammanfattningsvis är en luft-luftvärmepump en smart apparat som utnyttjar den befintliga energin i omgivande luft för att värma upp ditt hem. Dess energieffektiva natur gör den inte bara miljövänlig utan också kostnadseffektiv i jämförelse med andra traditionella uppvärmningsmetoder. Med förmågan att också fungera som en luftkonditionering under sommaren ger den dig en komplett lösning för året runt-komfort.

Kostnadsfri offert till värmepump
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
1Fyll i formuläre
2Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt med en effektiv offert
Förnamn
E-Post
Adress

Installation och underhåll luft luftvärmepump

Installation och underhåll​

Rätt installation är avgörande för att optimera prestanda och livslängd av din värmepump. Efter att ha dimensionerat vilken värmepump som bäst uppfyller dina behov kommer våra duktiga och erfarna installatörer att hitta den perfekta platsen för din enhet och koppla in den på ett korrekt sätt till ditt värmesystem. Denna professionella installation kan dramatiskt förbättra anspråken på din värmepump och dess effektivitet.

Vi är inte bara här för att erbjuda toppklassig installationstjänst, utan är engagerade i att ge fortsatt support och underhåll för att säkerställa att din värmepump presterar på topp över tid. Oavsett om du väljer ett serviceavtal eller inte, kan du känna dig lugn och trygg med att vi står redo att hjälpa dig med din värmepump, oavsett om den är installerad av oss eller inte.

Vi erbjuder en komplett tjänst från inköp till installation – med målet att göra processen så smidig och bekymmersfri som möjligt. Och med konstant tillgänglighet och support efter installationen kan du vara säker på att din värmepump alltid är i de mest pålitliga och proffsiga händerna. Kontakta oss idag för att ta reda på hur vi kan hjälpa dig att få ut det mesta av din värmepump.

Användarrecensioner och betyg enligt reco.se och Googles webbplats

Torbjörn Lindwall
Torbjörn Lindwall
www.google.com
Läs mer
“ Hade läckage el-panna. Vi fick hjälp att införskaffa ny panna och en utevärmepump, som monterades. Allt kom snyggt och smidigt på plats av trevlig och kompetent personal.."
David Rejdemyhr
David Rejdemyhr
www.google.com
Läs mer
“Smidig snabb service. Bra kommunikation. Vänligt bemötande. Kan absolut rekommenderas!."
Erik Rignér
Erik Rignér
www.google.com
Läs mer
“Kan varmt rekommendera, vi blev supernöjda med installation av ny diskho och blandare! Pezhman var både snabb, proffsig och trevlig. Kommer definitivt anlita dem igen vid framtida behov!.”
Maria Eriksson
Maria Eriksson
www.google.com
Läs mer
"Fick hjälp med att flytta eluttaget som satt bakom diskmaskinen till ett godkänt ställe under diskbänken samt installation av ny diskmaskin. Trots att jag inte från början beställt tjänsten att forsla bort gamla diskmaskinen gjordes detta då jag frågade om det var möjligt. Trevligt bemötande och snabb och noggrann service. Rekommenderas!"
Peder N
Peder N
www.reco.se
Läs mer
Skandinaviska VVS gruppen ställer upp direkt när läget är ktitiskt. Jag uppskattar mycket Pezhman och hans kolleger som lyssnar på mina tankar och är lyhörda för att rätta till missförstånd som ju är oundvikliga i all byggverksamhet.
Nina K
Nina K
www.reco.se
Läs mer
Som alltid supernöjda! Dök upp snabbt på självaste midsommarafton när vi fick problem med vår varmvattenberedare.
 Anna B
Anna B
www.reco.se
Läs mer
Byte av vattentätare. Bra och snabb service. Lätt att komma i kontakt med.
Thomas S
Thomas S
www.reco.se
Läs mer
Dom kom på den tid vi kommit överens om, och gjorde ett utmärkt arbete, till den kostnad som de sagt. De installerade först en Nibe varmvattenberedare. Några veckor senare kom dom och rensade mitt köksavlopp som det var helstopp i. Thomas Sjösten Jakobsberg.
Cabj real estate service ab
Cabj real estate service ab
www.reco.se
Läs mer
På grund av brådskande vattenproblem sökte vi efter en jour firma, och fick till slut svar hos denna firma. Dom dök upp direkt. Åtgärdade snabbt och bra. Så man kan nästan säga att vi har bytt ut våra gamla rörmokarfirmor som vi har haft samarbete med i 2år + 15år. Dom är nu våra reserver. Mycket nöjda.
Tommy Per-åke S
Tommy Per-åke S
www.reco.se
Läs mer
Jag bytte spolningsinsats på toan. De som utförde uppdraget var noggranna och hela tiden kommunikativa.
Föregående
Nästa

Vi är ditt pålitliga och auktoriserade VVS-företag